Inspiratiesessie Archiefdagen
Maandag 19 april 2021
Hoe ziet de toekomst er uit van een archiefinstelling?
In samenwerking met de VNG
15.00 – 16.30 uur

Op maandag 19 april organiseren we een extra digitale inspiratiesessie in samenwerking met VNG. Deze sessie zal gaan over de rol en taak van een archiefinstelling.

De Wet Open Overheid en de Archiefwet hebben effect op de archiefstellingen. Wat gaat dit betekenen en welke richting zou je als archiefinstelling op kunnen gaan. Sigfried Janzing (directeur streekarchief Midden-Holland) geeft een inzicht in de rol en taak die een archiefinstelling op zou kunnen pakken als gevolg van de verschillende ontwikkelingen.

Deze sessie is een samenwerking tussen KVAN en de VNG. De sessie is onderdeel van de KVAN Archiefdagen en de 3e week van Grip op Informatie.

Sigfried Janzing licht het opgestelde visie-document toe en vervolgens willen we met een aantal vakgenoten in gesprek onder leiding van Benno van Tilburg (manager Stadsarchief Amsterdam) en namens VNG Realisatie zal Jeroen Jonkers (projectleider Grip op informatie) als sidekick van Benno optreden.

Het gesprek vindt plaats met inleider Sigfried Janzing, Ilonka Sas (Manager collectie bij Gelders Archief), Margriet van Gorsel (hoofd toezicht, beleid en advies bij Stadsarchief Amsterdam), Joris Uilenreef (strategisch adviseur CIO Office bij gemeente Utrecht) en Bert de Vries (directeur Stadsarchief Amsterdam en voorzitter KVAN).