Maandag 12 april jl. vond de ontmoetingssessie over “KNVI en het belang van ICT, DIV en bibliotheken voor de archiefwereld” plaats. Tijdens deze interactieve sessie waren Eric Kokke en André Plat te gast.

Tijdens de sessie werden de trends die aansluiten bij het thema archivering vanuit het perspectief van de achterban van KNVI, zoals ICT, DIV en bibliotheek besproken. Aan bod kwam onder meer het belang van samenwerking op deze terreinen, waarbij ook de valkuilen werden besproken.

Terugblik

Heb je het gemist, of zou je het opnieuw willen kijken? Hieronder kun je de sessie terugkijken.

Nieuwe opzet Archiefdagen 2021

Door de uitbraak van het coronavirus konden de Archiefdagen 2020 niet doorgaan. Aanvankelijk was het doel een herkansing in juni 2021, maar het is zeer de vraag of het dan wel mogelijk is om een fysieke bijeenkomst te organiseren. Het bestuur van KVAN heeft besloten om aan die onzekerheid een einde te maken en te kiezen voor een compleet nieuwe opzet.

Let’s go digital!

In plaats van een tweedaags congres zullen er in 2021 maandelijks digitale inspiratie- en ontmoetingsbijeenkomsten worden georganiseerd. Op die manier kunnen we als KVAN het hele jaar door aandacht vragen voor actuele ontwikkelingen in de archiefprofessie. Daarnaast is er volop ruimte voor digitale kennisuitwisseling, ontmoeting en inspiratie.

Ben je benieuwd naar de inspiratiesessies die volgen? Meer hierover lees je hier. Vergeet je niet aan te melden!