De waarde(n) van de archivaris

Professioneel handelen in lastige situaties

13 & 14 juni 2022 in alkmaar

VHIC kennispartner Archiefdagen 2022

VHIC laat organisaties nieuwe manieren zien om de informatiehuishouding van morgen efficiënt te organiseren.  Met een enthousiast team van medewerkers werken wij dagelijks bij verschillende klanten aan deze missie met als uiteindelijke doel dat een organisatie zicht...

Thema Archiefdagen 2022: De waarde(n) van de archivaris

In de praktijk krijgt de archivaris te maken met de legitieme, maar soms tegenstrijdige rechten en belangen van werkgevers, bestuurders, eigenaars, personen die in de stukken worden genoemd en voormalige, huidige en toekomstige gebruikers. Hoe ga je daarmee om?
Dat is de kernvraag voor de Archiefdagen 2022.  De Archiefdagen zullen laten zien hoe de waarde van de archivaris voor de samenleving samenhangt met de waarden van het vak.

6 keynote sprekers | 16 workshops

Met onder andere:

Afelonne Doek

Directeur Nationaal Archief

Ana Margarida Dias da Silva

Lezing: The Universal Declaration of Human Rights at the base of the Portuguese Code of Ethics for Information Professionals: a practical reflection.

Arre Zuurmond

Lezing: ‘De uitdaging zit aan de voorkant’

Arre Zuurmond is sinds 1 januari 2022 de Regeringscommissaris Informatiehuishouding van de Nederlandse overheid. Aan de hand van voorbeelden zal hij uiteenzetten wat hij de afgelopen periode heeft aangetroffen bij het uitoefenen van zijn nieuwe functie. 

Ronald van der Steen en Frans Smit

Lezing: De archivaris als (internationaal) vertrouwenspersoon.

 Drs. Frans Smit en Drs. Ronald van der Steen MA RE RO EMIA nemen jullie mee in de internationale wereld van archivarissen, accountants en auditors. Wat is de huidige beroepsethiek en werkwijze van deze functionarissen en wat kunnen ze van elkaar leren?

Archiefdagen 2022

13 en 14 juni 2022

Locatie

TAQA Theater de Vest
Alkmaar

Toegang

Leden:       
2 dagen € 450,- | 1 dag € 250,-
Niet-leden:
2 dagen € 650,- | 1 dag € 375,-
Studenten:
2 dagen € 50,- | 1 dag € 35,-
Diner 13 juni:  
€ 65,- (inclusief drankjes)

Word lid van KVAN

KVAN verenigt professionals en instellingen in de archiefsector. 
Samen behartigen wij de belangen van het Nederlandse archiefwezen, stimuleren en ondersteunen we samenwerking in de sector en bevorderen we de deskundigheid van archiefprofessionals.
Ben je nog geen lid van KVAN maar heb je wél interesse in een lidmaatschap? Ga dan naar de website en bekijk de voordelen van het lidmaatschap. Je kunt al lid worden vanaf 67,50 euro per jaar.

Nieuwsberichten

PICTURAE kennispartner Archiefdagen 2022

Hoe kun je archieven toegankelijker en inclusiever maken, zodat meer mensen binnen een collectie kunnen (onder)zoeken? Tijdens de Archiefdagen 2022 vertellen we graag over hoe Linked Open Data (LOD) en Records in Context hieraan kunnen bijdragen. In een interactieve...

Lees meer

KARMAC kennispartner Archiefdagen 2022

Het digitaliseren van cultureel erfgoed is belangrijk voor het behouden van de identiteit van een land of cultuur. Dit culturele kapitaal wordt op diverse manieren ingezet om een maatschappelijke, economische of wetenschappelijke bijdrage te leveren aan de...

Lees meer

VHIC kennispartner Archiefdagen 2022

VHIC laat organisaties nieuwe manieren zien om de informatiehuishouding van morgen efficiënt te organiseren.  Met een enthousiast team van medewerkers werken wij dagelijks bij verschillende klanten aan deze missie met als uiteindelijke doel dat een organisatie zicht...

Lees meer

Hoofdkennispartner

Premium kennispartners

Wilt u ook kennispartner worden? Neem contact op met Femke Kuipers via 035-5427435 of [email protected]

Met dank aan

Gastarchief Regionaal Archief Alkmaar en Paul Post.

De Archiefdagen zijn een initiatief van KVAN, dé beroepsorganisatie voor professionals en instellingen in de archiefsector.

Contact

KVAN
Postbus 5135
1410 AC Naarden

Telefoon

E-mailadres