Keynote Sprekers Archiefdag 2024

Let’s go nuts!
Het archief van de toekomst is: Het archief als nutsvoorziening. KVAN neemt het voortouw in de transitie van centrale naar verdeelstation. We zijn enthousiast om met elkaar onze maatschappelijke rol vorm te geven. Wat kunnen we nú al doen. Samen leven we ons uit op onze toekomstige positie. Het archief waarin de behoefte van de (nieuwe) gebruiker centraal staat. Doe mee tijdens Archiefdag 2024: Let’s go nuts!

Arjan Widlak, Stichting Kafkabrigade

Directeur en onderzoeker bij Stichting Kafkabrigade

Opening

Keynote over de gebruiker centraal

Arjan Widlak is directeur en onderzoeker bij Stichting Kafkabrigade, een onafhankelijke non-profit onderzoeksorganisatie. Haar doel is te begrijpen wat bureaucratische disfunctie is, wat de oorzaken daarvan zijn en hoe de voorwaarden voor verbetering geschapen kunnen worden. De focus van zowel Arjans wetenschappelijke publicaties als zijn actie-onderzoek ligt bij de digitale transformatie van de overheid, standaardisatie en administratieve rechtvaardigheid. Recent publiceerde hij twee boeken, de Digitale Kooi en Volwassen Digitale Overheid. Hij geeft daarnaast les in diverse masters en masterclasses.

Stichting Kafkabrigade neemt het perspectief van de burger zowel als leidend principe als belangrijk instrument om een totaaloverzicht te krijgen van de impact van overheidsbeleid over beleidsterreinen. De focus ligt sinds zeven jaar op hoe de digitalisering van de overheid de relatie met de burger verandert. Stichting Kafkabrigade begon dit onderzoek met actie-onderzoek in samenwerking met overheidsorganisaties en stelt zich ten doel een meer volledig overzicht te ontwikkelen van hoe de digitale infrastructuur van Nederland eruit ziet en wat de impact is op administratieve rechtvaardigheid.

Meer informatie
> Binnenkort meer informatie over de inhoud van de keynote
> Arjan Widlak
> Stichting Kafkabrigade

Juriaan Hoogervorst en Robin Kemme, Fabrique

Juriaan Hoogervorst is UX strateeg en Robin Kemme merkstrateeg bij Fabrique 

Sluiting

Keynote over vormgeven aan nieuwe rol als archief

Fabrique ontwerpt experiences. Met een team van artists & enigineers, storytellers en strategen bedenken en maken ze merken, concepten en producten. Dat is vaak digitaal, maar altijd verbonden aan echte behoeften van echte mensen.

Juriaan Hoogervorst en Robin Kemme: ‘Wij werken graag mee omdat: We organisaties willen helpen om zichzelf te blijven of te vernieuwen in een snel veranderende wereld.’

Meer informatie
> Binnenkort meer info over de inhoud van de keynote 
> Juriaan Hoogervorst
> Robin Kemme
> Fabrique

Meld je NU aan

De Archiefdagen zijn een initiatief van KVAN, dé beroepsorganisatie voor professionals en instellingen in de archiefsector.

 

Contact

KVAN
Postbus 5135
1410 AC Naarden

Telefoon

E-mailadres