Maandag 15 maart jl. vond de inspiratiesessie over de Amsterdam Time Machine plaats. Tijdens deze interactieve sessie was Julia Noordegraaf te gast.

Thema’s: digitaal erfgoed versus citizen science

De Amsterdam Time Machine, met zijn locatie gebonden toegang tot de ‘big data’ van het verleden, ontsluit het lange termijngeheugen van de stad. Daarmee is het een belangrijke bron voor effectief stedelijk beleid en stadsontwikkeling, waarbij beslissingen voor de toekomst worden geïnformeerd door lessen en ervaringen uit het verleden

Terugblik

Ruim 100 deelnemers hebben zich vooraf aangemeld voor de sessie. Heb je het gemist, of zou je het opnieuw willen kijken? Hieronder kun je de sessie terugkijken.

Nieuwe opzet Archiefdagen 2021

Door de uitbraak van het coronavirus konden de Archiefdagen 2020 niet doorgaan. Aanvankelijk was het doel een herkansing in juni 2021, maar het is zeer de vraag of het dan wel mogelijk is om een fysieke bijeenkomst te organiseren. Het bestuur van KVAN heeft besloten om aan die onzekerheid een einde te maken en te kiezen voor een compleet nieuwe opzet.

Let’s go digital!

In plaats van een tweedaags congres zullen er in 2021 maandelijks digitale inspiratie- en ontmoetingsbijeenkomsten worden georganiseerd. Op die manier kunnen we als KVAN het hele jaar door aandacht vragen voor actuele ontwikkelingen in de archiefprofessie. Daarnaast is er volop ruimte voor digitale kennisuitwisseling, ontmoeting en inspiratie.

Ben je benieuwd naar de inspiratiesessies die volgen? Meer hierover lees je hier. Vergeet je niet aan te melden!