DEVENTit is kennispartner voor de KVAN Archiefdagen en leverancier van Atlantis. Met deze software oplossing ondersteunen zij onder andere archiefinstellingen bij het registeren en beheren van archiefcollecties. Het pakket sluit aan bij internationale standaarden. Kenmerkend van Atlantis zijn de vele mogelijkheden op het gebied van configuratie en koppelingen. Zonder tussenkomst van DEVENTit kan de omgeving naar wens aangepast worden.

Online presentatie van archieven en collecties is naadloos onderdeel van de oplossing. Atlantis integreert binnen bestaande of nieuw te ontwikkelen websites. Dankzij de vele koppelingsmogelijkheden is het mogelijk om collecties uit systemen van derden samen te brengen. Zo ontstaat er voor online bezoekers één zoekomgeving voor verschillende aanbieders van data.

DEVENTit biedt kennis en ervaring met de meest recente ontwikkelingen die spelen bij archief- en informatiemanagement. Denk hierbij aan koppelingen met e-depots, vernieuwende beschrijvingsstructuren en Linked Open Data. Met name de laatstgenoemde wordt als actueel thema gezien. Door Linked Open Data toe te passen bij archiefbeheer wordt een zo hoog mogelijke bruikbaarheid van data gegarandeerd. Dit draagt bij aan de kwaliteit van databases en de relevantie van informatie voor het publiek. DEVENTit heeft Atlantis dusdanig doorontwikkeld dat alle beschikbare Linked Open Data toepassingen binnen de erfgoedsector gebruikt kunnen worden.